Menü Bezárás

Kertészeti tanácsadás

Kertészeti tanácsadás mindenkinek

A kertészeti tanácsadás kiváló segítséget nyújthat azoknak, akik most kezdik tervezgetni álmaik kertjét. Ugyanakkor a kertészeti tanácsadás olyan kertbarátoknak is alkalmas lehet, akiknek már „kész” kertjük van, de szeretnének újítani, szeretnék feldobni azt. Javaslom a kertészeti tanácsadást olyan személyeknek, akik bizonytalanok és szeretnék, ha szakértők fogják a kezét.

 

Kertészeti tanácsadás kötöttségek nélkül

Sokan azért nem szeretnek kertészektől tanácsot kérni, mert a szakember csak abban ad tanácsot, és csak olyat, amit meg tud csinálni, így remélve több pénzt. Esetemben a kertészeti tanácsadás mást jelent, mivel szívesen segítek másoknak tanulmányaim, szakmai tapasztalataim és tudásom alapján, kirívó esetben utánanézek még jobban az adott témakörnek. Nem azt várom, hogy a kertészeti tanácsadás után munkát kapjak az adott kertben, hanem azt, hogy a kertészeti tanácsadás igazi segítség legyen és iránymutatást nyújtson.

 

Kertészeti tanácsadás – Miről szól a kertészeti tanácsadás?

Igazából mindenről, ami kerttel kapcsolatos. A kertészti tanácsadás során segítek abban, hogy milyen növények, hova kerüljenek a kertbe, mely növényeket érdeme kerülni, melyiknek milyen igénye van, még azt is elmondom, hogy a környékemen hol lehet beszerezni a legjobb növényeket. A kertészti tanácsadás kitérhet a növényvédelemre is, elmondom, mit kell csinálni a beteg növényekkel, mivel lehet permetezni, de kitérek a vegyszermentes kertészkedésre is, ha szükséges. Ezen kívül a kertészeti tanácsadás valóban mindenről szól, ami kerttel kapcsolatos, utakról, tavakról, sövényekről, növényágyásokról, stb, stb, stb.

 

Kertészeti tanácsadás – Hogy működik a kertészeti tanácsadás?

A kertészeti tanácsadás írásban történik, a leveleket a mindenemakert.szerkesztoseg@gmail.com email címre váron. A levélben szerepelniük kell a kérdéseknek, ha van rá lehetőség és szükséges, képeket is érdemes csatolni. Ezután az email-címre elküldök egy díjbekérőt, ami a kertészeti tanácsadás szolgáltatás árának a felét fogja tartalmazni, a díj másik feléről a válaszadás után állítom ki a számlát. A válaszlevél egy héten belül meg fog érkezni a megadott email címre. Ezt követően, ha maradt kérdés az első levéllel kapcsolatban, akkor lehetőség van arra, hogy ingyenesen kiegészítsük a szükséges válaszokat.

 

Kertészeti tanácsadás – Mennyibe kerül a kertészeti tanácsadás?

Sokáig volt ingyenes ez a szolgáltatás a részemről, ezt ki is használták sokan, manapság viszont már semmi sincs ingyen, így nekem is változtatnom kellett. A kertészeti tanácsadás ára bruttó 10 000 forint, amibe kétszeri levélváltás tartozik bele. Ha Gödöllő és környékéről van szó, akkor lehetséges a kertészeti tanácsadást személyesen is megejteni.