Menü Bezárás

Kertfenntartás, kertgondozás

A kertfenntartás fontossága

A kert nem más, mint egy organikus tér, ami folyamatosan, szinte szemmel láthatóan változik. Nem elég tehát megtervezni, valamint megépíteni egy kertet ahhoz, hogy évekkel később is ugyanazt a képet láthassuk, amit megálmodtunk. Ahhoz, hogy a szépen kialakított kertünk továbbra is szép legyen, kertfenntartásra van szükség. Nincs olyan élő növény, ami nem igényelne ápolást, gondozást – ha elmulasztanánk a fenntartási munkálatokat, hamar kialakulna egy elburjánzott, dzsungelkert. És érdemes megemlítenünk a gyepet is, aminek szintén szüksége van a gondozásra.

 

Kertfenntartás profi módon

Az emberek többsége legyint, és azt mondja, hogy képes elvégezni a kertfenntartási munkálatokat – ők azok, akiknél kimerül a munka abban, hogy levágják a füvet, megnyírják a növényeket és kiszedik a gyomokat. Mit szólnál akkor, ha azt mondanám, hogy én három éven keresztül, iskolai oktatás keretén belül tanultam a kertfenntartás csínyját-bínyját és további öt évben szereztem gyakorlati tudást? Kertfenntartáshoz azért szükséges szakember segítségét kérni, mert képesek felismerni a különböző kártevőket, kórokozókat, tudják, hogy melyik növénynek milyen igényei vannak, tudják, hogy a pázsitnak melyik évszakban mire van szüksége. A helytelenül végzett növényápolás, így például a metszés hatalmas károkat képes okozni a növények számára, akár évekre tönkre teheti azokat, súlyosabb esetben meg is ölheti mindet. A kertfenntartás tehát sokkal biztonságosabb, jobb, kényelmesebb, ráadásul gyorsabb is, hogyha szakember végzi.

 

A kertfenntartási munkálatok egész évben fontosak!

A kertben található növények szinte egész éves gondozást igényelnek, figyelni kell a kártevőkre, kórokozókra és el kell végezni a szükséges metszést is. A sövényeket tavasztól őszig nyírni kell, van olyan fajtából kialakított sövény, ami folyamatos nyírást igényel. A fű szintén sok-sok törődést igényel, egész évben tenni kell azért, hogy üde, egészséges, méregzöld gyepünk legyen. Ezek a legfontosabb kertfenntartási munkák, de ezeken kívül még számos munkálattal találkozhatunk a kertben, amire a tulajdonosok többsége nem is gondol.

 

Legfontosabb kertfenntartási munkák, amiben segíthetek

Nézzük, melyek azok a kertfenntartási munkálatok, amiben a segítségetekre tudok lenni: fűnyírás, gyepápolás, növényvédelem, permetezés, metszés, sövényvágás, fűkaszálás, bozótirtás, fakivágás, gyommentesítés, gyomlálás. Ezeken kívül továbbá vállalok minden kert körüli munkát, amire szükség lehet.

 

Kertfenntartási munkálatok garanciával!

Több éves tapasztalattal rendelkezem, ismerem a növények igényeit, tisztában vagyok a kártevők, kórokozók ismertetőjegyeivel, életem során rengeteg energiát fordítottam a tanulásra. Szeretem a növényeket, rengeteg sövénysort, gyümölcsfát mentettem már meg, tudom, mi szükséges ahhoz, hogy a növények hosszúéletűek legyenek. Vállalom a teljeskörű, integrált növényvédelem elvégzését, emellett pedig, ha a szükséges, akkor ki is vágom, illetve pótlom a növényeket. Egész évben gondozom a gyepet, tisztában vagyok azzal, mire van szüksége a pázsitnak ahhoz, hogy évek múltán is ugyanolyan gyönyörű legyen, mint amikor elkészült. Ha szükséged lenne komplett, teljeskörű kertfenntartási munkálatra, ne habozz, vedd fel velem a kapcsolatot minél előbb!

Árajánlatot ide kattintva kérhet: Ajánlatkérés