Menü Bezárás

Sövénytelepítés Gödöllőn és Pest megyében

Minden kertben érdemes sövényt telepíteni, hiszen számtalan előnye van, én azt mondom, hogy két ember létezik: akinek van sövénye, és akinek lesz! Nézzük, mit érdemes tudni a sövénytelepítésről!

Sövénytelepítés Gödöllőn és Pest megyében – Miért előnyös a sövénytelepítés?

A sövény minden esetben természetes hatást kelt, óriási zöldtömeget ad, a kert szerves részét képezi, keretet adhat kertünknek, alkalmazható négyévszakos kert elemeként is. Ha jól választjuk meg a sövénynövényünket, akkor egész évben gyönyörködhetünk benne, sőt, sok esetben a terméséből is profitálhatunk. Sövénytelepítéssel létrehozhatunk egy teljesen áthatolhatatlan, sűrű, szép falat, ami levelével, virágával díszíthet. Az ágain nem lehet felmászni, viszont a madaraknak tökéletes búvóhelyet hozhatunk létre a segítségével.

 

Sövénytelepítés Gödöllőn és Pest megyében – A sövénytelepítés hátrányai

Mindennek meg van a maga hátránya, nincs ez másképpen a sövény esetében sem. Élő falról van szó, tehát fontos tudni, hogy a sövénytelepítés után gondoznunk kell a növényeket. Fontos a sövénynövények kiválasztása, szakszerű telepítése, metszése, öntözése, valamint növényvédelme is. Sövénytelepítés előtt mindig érdemes mérlegelni, hogy mennyi időt és energiát szeretnénk/tudunk áldozni a sövény ápolására.

 

Sövénytelepítés Gödöllőn és Pest megyében – Mikor telepíthetünk sövényt?

Igazából elmondható, hogy sövénytelepítés egész évben végezhető, egészen addig, amíg a talaj át nem fagy. A szabad gyökerű, valamint a földlabdás sövénynövényeket tavasszal és ősszel ültethetjük, viszont a konténeres sövénynövények az év bármely szakában telepíthetők. Nyári nagy melegben is végeztünk már sövénytelepítést, ilyenkor arra kell odafigyelni, hogy telepítés után minden nap locsoljuk meg a növényeket kellő mennyiségű vízzel.

Sövénytelepítés Gödöllőn és Pest megyében – Melyek a legjobb sövénynövények?

Én a változatosság híve vagyok, szeretem a színeket a kertben, így számomra most a legnagyobb kedvenc a babérmeggy mellett a korallberkenye lett. Mind a két sövénynövény örökzöld, egész évben díszítenek, együtt pedig mesés látványt nyújtanak. Mellettük nagy kedvenc még a sokak által ismert Leyland-ciprus, ami nagyon gyorsan nő, szintén örökzöld és jelenleg nem sok betegsége ismert. Tiszafából szintén nagyon szép, örökzöld sövényt hozhatunk létre, ennek a növénynek az a hátránya, hogy lassan nő. Madaraknak kedvezhetünk tűztövissel, magyallal, homoktövissel vagy akár babérsommal is. Ha virágzó sövényt szeretnénk, akkor a következő növények közül válogathatunk: jezsámen, mályvarózsa, nyári orgona, közönséges orgona, tamariska, labdarózsa, illatos lonc, valamint tatár lonc.

 

Sövénytelepítés Gödöllőn és Pest megyében szakember segítségével

Sövénytelepítéshez mindenképpen érdemes felkérni egy szakembert, nem is feltétlenül a növények ültetéséhez, sokkal inkább a szakmai kérdésekhez. Egy kertépítő szakember felkészült és tudja, milyen növény illik az adott kertbe, mit lehet és mit nem lehet telepíteni, ugyanakkor azt is tudja, hogy például milyen távolságra ültethetők a sövénynövények a szomszéd kerítésétől. Ráadásuk egyáltalán nem mindegy, hogy miképp gondozzuk a sövénynövényeket, ha valamit elhibázunk, nem lesz összefüggő a sövényünk – egy szakember természetesen ebben is tud segíteni.

 

Sövénytelepítés Gödöllőn és Pest megyében garanciával

Egy jó szakember tisztában van a képességeivel, és nem ad ki rossz munkát a kezei közül. Soha nem szoktam elengedni a kerttulajdonosok kezét, sok helyen kértek már fel sövénytelepítésre, mindig felhívtam őket pár héttel, hónappal később és érdeklődtem a növények állapota iránt. A munkáimra büszke vagyok és minden munkát úgy adok ki a kezemből, hogy abban véletlenül se legyen hiba. Az elültetendő növényeket nem bízom a kerttulajdonosokra, én választom ki személyesen az összeset a kertészetben, mivel csak így tudom, hogy egészséges, szép növényt ültetünk el. Éppen ezért természetesen mindig, minden esetben teljeskörű garanciát vállalok a sövénytelepítésre is

 

Sövénytelepítés Gödöllőn és Pest megyében olcsón

Sokszor látom szakembereknél azt a szót, hogy „olcsó”, most én is ezt használom, pedig nem szeretem. Minden ember más és mindenkinek más az olcsó, én nem szoktam magamra azt mondani, hogy pénztárcabarát vagyok, de azt sem, hogy kifizethetetlen. Viszont 10-ből 8 ember a kerttulajdonosok közül azt mondta, hogy szinte én vagyok a legolcsóbb azok közül, akiket eddig megkeresett. Ne habozzatok, ha felkeltettem az érdeklődéseteket, keressetek meg bátran és derítsétek ki személyesen, hogy mennyire vagyok olcsó. AZ ELSŐ KISZÁLLÁS, FELMÉRÉS ÉS AZ ÁRAJÁNLAT ELKÉSZÍTÉSE GÖDÖLLŐN BELÜL INGYENES!

Julia Casado képe a Pixabay -en.